Open Haard Gesloten Systeem

Ook wel “gesloten verbranding” genoemd. Een in meeste gevallen veel eenvoudiger en goedkopere oplossing is te kiezen voor een open haard met de zogenaamde “gesloten verbranding”.

U kiest dan meestal voor een kachel op gas aangezien gesloten verbrandingssystemen steeds vaker voorkomen. Dat komt omdat er steeds meer woningen zijn voorzien van mechanische ventilatie of warmte-terugwinsystemen. Tegenwoordig zijn er echter ook houtkachels (bijvoorbeeld van het merk Flam) met een “gesloten verbranding”.

https://www.kemperskachels.nl/wp-content/uploads/2015/07/gesloten-systeem.jpg

Werking gesloten verbranding

Bij “gesloten” verbranding wordt de benodigde zuurstof niet langer aan de ruimte onttrokken maar direct van buiten gehaald. Er wordt een verbinding gemaakt door de buitenmuur door middel van een gecombineerde aan- en afvoerbuis (concentrisch). Deze buis zorgt zowel voor de afvoer van rookgassen als de aanvoer van zuurstof. Een schoorsteenkanaal is dus niet langer nodig.

Inmiddels is er een ruim aanbod in dit type apparaten en is er bijna altijd wel een te vinden die qua installatie en ontwerp aansluit bij uw wensen.