Houtkachel

Houtkachel van Kempers Kachels

Als u denkt aan een kachel denkt u waarschijnlijk het eerste aan een houtkachel. De houtkachel wordt steeds populairder. Dat is ook niet zo vreemd, want houtkachels staan garant voor gezelligheid en warmte. Daarbij zijn houtkachels in vergelijking met vroeger veel economischer.
Kiest u voor een houtkachel van Kempers Kachels en Installatietechniek, dan kiest u voor een houtkachel met een hoog rendement. U heeft bij ons een ruime keuze uit verschillende merken. Wij adviseren u graag over uw mogelijkheden.

Voordelen houtkachel

Een conventionele open haard of houtkachel heeft de typische geur van brandend hout, de charme van het kloven en het ‘vuurtje stoken’ als grote voordelen. Houdt u van sfeer en traditie? Dan is de keuze voor een houtkachel snel gemaakt. Zeker als men een houtgestookte open haard neemt blijven deze eigenschappen zeker behouden. Of het nu strak in de muur gebouwd is, klassiek in combinatie met een schouw of een houtkachel is, de sfeer staat voorop.

Vuur maken

Is uw houtkachel geїnstalleerd dan komt het leukste gedeelte: Vuur maken. Hiervoor heeft u alleen brandstof, zuurstof en temperatuur nodig. Breng het stuk hout op een temperatuur van 220 graden Celsius en het enige wat u nog hoeft te doen is lucht toe te voeren.