Onderhoud & Installatie kachels

Kempers Kachels en Installatietechniek is gespecialiseerd in het onderhoud en reparatie van vrijwel alle hout en gaskachels.

Jaarlijkse onderhoudsbeurt gaskachels

Als u dat wenst komen wij eens per jaar uw gaskachel controleren en wij maken de glasplaat schoon ontdoen het toestel van stof en vuil, controleren het thermokoppel, de ontsteking, de waakvlam en de hoofdbrander, en vervangen eventueel de batterijen van de afstandsbediening.

Na een aantal keren opstarten weten we of de ontsteking en de verbranding lopen zoals dat hoort. In het kader van de veiligheid worden de houtstammen of stenen gecontroleerd of deze op de juiste plek liggen (opgave fabrikant) zodat de ontsteking en verbranding niet bemoeilijkt wordt en hierdoor er een gevaarlijke situatie ontstaat. Ook het rookkanaal wordt gecontroleerd op een goede trek en niet is vervuild en vegen noodzakelijk is, denk hierbij aan koolmonoxide bij open verbrandingstoestellen.

Jaarlijkse onderhoudsbeurt houtkachels

Houtkachels hebben ook een jaarlijks onderhoud nodig dit bestaat uit het controleren van de koordafdichtingen tussen toestel en deur, de glasplaat en de deur, ook worden de stenen, vermiculite plaat, vlamverspreider of katalysator in de stookruimte gecontroleerd of deze gebarsten of versleten zijn en eventueel gerepareerd, vervangen of schoongemaakt moeten worden. Ook het rookkanaal wordt gecontroleerd op een goede trek en niet is vervuild en vegen noodzakelijk is.