Gaskachel

Een gaskachel heeft verschillende voordelen ten opzichte van een houtkachel

Bij een openhaard of gaskachel kunt u op elk moment van de dag via een eenvoudige druk op de knop uw gaskachel laten branden. Het grote voordeel van een gaskachel is dat het vlammenspel altijd mooi is, u geen last van as of rook heeft en u de stookkosten goed in de hand kunt houden. Daarnaast zijn ze eenvoudig in gebruik.

Zeker de laatste tijd neemt de keuze voor de gaskachel steeds meer toe. Gas is zeer gemakkelijk in gebruik. Door ons drukke bestaan is deze brandstof steeds populairder geworden. Dat is ook niet zo vreemd want u draait de knop om of gebruikt een afstandbediening en het vuur gaat aan of uit. Laat u verrassen door de nieuwste vuren: deze zijn bijna niet van houtvuur te onderscheiden.

Gaskachel aansluiten

Om een gaskachel aan te sluiten heeft u een gasaansluiting nodig. Grote kans dat u al een aansluiting heeft omdat aardgas in Nederland de meest gebruikte brandstof is. Heeft u geen aansluiting dan kunt u ook kiezen voor een gaskachel die geschikt is voor propaangas.

Gaskachel en rookkanaal

De meeste gaskachels zijn voorzien van een gesloten verbrandingssysteem. Dat wil zeggen dat ze de verbrandingslucht die nodig is om het gas te verbranden rechtstreeks van buiten wordt aangevoerd door middel van het dubbelwandige rookgasafvoerkanaal. Dit kanaal bestaat uit twee buizen, waardoor het rookgas door de binnenste buis wordt afgevoerd en de verbrandingslucht tussen de binneste en buitenste buis wordt toegevoerd. Het rookkanaal mag overal uit het dak uitmonden en op elke gewenste gevel.

Veiligheid staat voorop

Door een gesloten verbrandingssysteem heeft u dus altijd een veilig toestel in uw huis of de woning zodat er absoluut geen kans is op koolmonoxidevergiftiging (sluipmoordenaar).