Biomassa-installaties

Biomassa is in Nederland een populaire bron van groene energie. Het merendeel van onze duurzame energie is hieruit afkomstig.

Het gebruik van deze energiebron is relatief goedkoop en is CO2-neutraal. Ook draagt verbranding hiervan bij aan het opruimen van afval.

Wat is Biomassa?

Biomassa is biologisch afvalmateriaal van levend of recent afgestorven organismen. Meestal bestaat het uit dood plantenmateriaal, maar ook dierlijk (mest) of zelfs menselijk materiaal (rioolslijk) kan worden omgezet in bruikbaar biogas. De verbranding van biomassa is een populair proces om groene energie op te wekken.

De biomassa die wij gebruiken zijn meestal versnippert hout, meestal snoeihout of kaphout, pallets een soort van brokjes gemaakt van zaagsel of houtkrullen en Miscanthus, ook wel olifantengras genoemd.

Dit is een zeer snel groeiende gras soort dat in 1 jaar tijd wel tot 3 meter lang kan groeien en zeer geschikt is als biomassa.

Wilt u meer informatie over onze biomassa-installaties, neemt u dan gerust contact met ons op. Wij leveren biomassa-installaties van Döpik Umwelttechniek.